L’hotel dels jueus. Els germans Hanauer: de l’Alemanya nazi a Eivissa

P00102

New product

L'hotel dels jueus is a 164 pages book, written by the Catalan José Miquel L. Romero and by Maria José Vidal Torres and edited in 2008 by the Insitut d'Estudis Eivissencs. The book received in 2007 the Premi Nit de Sant Joan.

More details

18,00 € tax incl.

Add to wishlist

More info

L'hotel dels jueus gathers the story of seven Jewish and German brothers, the Hanauer, who, like other companions of them, they looked for refuge in Ibiza as a consequence of the siege his country was subjected to. The island, however, was not for the Hanauer the paradise they had dreamed of. Here they continued to be persecuted by the Nazis to unusual extremes. It was only their tenacity and his spirit of sacrifice what allowed them to get out successfully of the hard episodes they had to live during this period: The night of Broken Glass, the concentration camp in Buchenwald, the Spanish Civil War, his forced conversion to Christianity, the loss of his properties in Linguen-his home town- and even in Ibiza... L'hotel dels jueus is, essentially, the epopee of seven resilient fighters.

“Introducció: ELS RESILIENTS. Potser no hi ha res tan angoixant com saber que la vida té un final. Els humans aprenem a acceptar-ho, sobretot si és com a conseqüència de la vellesa; emperò si és per accident, malaltia o, pitjor, a causa de la maldat d’un altre ésser humà, aleshores l’angoixa i el patiment esdevenen aclaparadors i no tothom és capaç de superar-ho.

Com és que unes persones o comunitats poden enfrontar-se a unes condicions de vida adverses i unes altres s’enfonsen? Quina mena de facultat o habilitat tenen aquestes? Hi ha un concepte que ho explica força bé. Aquest s’utilitza a la Ingenieria però la Psicologia d’orientació dinàmica l’ha manllevat. És la resiliència, la qual es refereix al poder que tenen alguns materials, en especial els metalls, d’oposar resistència a la ruptura per cop o per fortes pressions i tornar al seu estat o forma inicial; en Tecnologia és la resistència que presenten els sòlids al trencament per xoc. Així, la resiliència en relació a la condició humana seria el recurs que desenvolupen unes persones, grups o comunitats per a tolerar i superar els efectes de l’adversitat. Això no significa que l’adversitat no els afecti, l’oblidin o no els deixi seqüeles, sinó que són capaços de fer-li front, vèncer-la i poder seguir vivint.

Amb seqüeles o sense, justament els germans de la següent història, els Hanauer, representen a la perfecció aquest concepte. Varen ser persones resilients: el règim nazi, com a la resta de jueus, els va despullar de recursos materials per a viure i també varen ser assetjats socialment, religiosa, política i cultural. Malgrat tot, varen saber fugir, establiren bones relacions a Eivissa, aixecaren un negoci pròsper el qual es varen veure forçats a malvendre per por, hagueren d’abjurar de la seva religió, després aixecaren un altre negoci i un altre…En definitiva, cada nou entrebanc els feia alçar-se i tornar a començar, en una època difícil, no només per a ells, atesa la seva condició de jueus i estrangers, sinó també per als eivissencs i eivissenques que acabaven de patir una guerra civil; en un lloc on les condicions no eren d’allò més pròsperes, i on, ben segur que també hi havia un bon grapat de resilients.

Tot i així, aquests germans i germanes, partint de no res, es varen mostrar com uns lluitadors i uns treballadors incansables, varen morir vells i, malgrat haver passat importants necessitats i suplicis, rics.

El que ve a continuació no només és la vida de set membres de la família Hanauer, sinó que ens mostra bocins de la història d’Eivissa difícils d’explicar per sí sols"

EAN: 9788487455513

 

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

L’hotel dels jueus. Els germans Hanauer: de l’Alemanya nazi a Eivissa

L’hotel dels jueus. Els germans Hanauer: de l’Alemanya nazi a Eivissa

L'hotel dels jueus is a 164 pages book, written by the Catalan José Miquel L. Romero and by Maria José Vidal Torres and edited in 2008 by the Insitut d'Estudis Eivissencs. The book received in 2007 the Premi Nit de Sant Joan.