L’hotel dels jueus. Els germans Hanauer: de l’Alemanya nazi a Eivissa

P00102

Nuevo producto

L'hotel dels jueus, de 164 páginas, está escrito en catalán por José Miquel L. Romero i Maria José Vidal Torres y editado en 2008 por el Institut d'Estudis Eivissencs. La obra recibió el Premi Nit de Sant Joan en 2007.

Más detalles

18,00 € impuestos inc.

Más

L'hotel dels jueus documenta la historia de siete hermanos alemanes y judíos, los Hanauer, que, como otros paisanos suyos, buscaron refugio en Ibiza a consecuencia del asedio al que se vieron sometidos en su país. La isla, no obstante, no fue para los Hanauer, el paraíso que habían soñado. Aquí continuaron siendo perseguidos por los nazis hasta extremos insólitos. Sólo su tenacidad y su espíritu de sacrificio les permitió salir airosos de los duros episodios que vivieron durante esa época: la Noche de los cristales rotos, el campo de concentración de Buchenwald, la Guerra Civil española, su conversión forzada al cristianismo, la pérdida de sus propiedades en  Linguen-su localidad natal- e incluso, en Ibiza...L’hotel dels jueus es, en esencia, la epopeya de siete resilentes.  

“Introducció: ELS RESILIENTS. Potser no hi ha res tan angoixant com saber que la vida té un final. Els humans aprenem a acceptar-ho, sobretot si és com a conseqüència de la vellesa; emperò si és per accident, malaltia o, pitjor, a causa de la maldat d’un altre ésser humà, aleshores l’angoixa i el patiment esdevenen aclaparadors i no tothom és capaç de superar-ho.

Com és que unes persones o comunitats poden enfrontar-se a unes condicions de vida adverses i unes altres s’enfonsen? Quina mena de facultat o habilitat tenen aquestes? Hi ha un concepte que ho explica força bé. Aquest s’utilitza a la Ingenieria però la Psicologia d’orientació dinàmica l’ha manllevat. És la resiliència, la qual es refereix al poder que tenen alguns materials, en especial els metalls, d’oposar resistència a la ruptura per cop o per fortes pressions i tornar al seu estat o forma inicial; en Tecnologia és la resistència que presenten els sòlids al trencament per xoc. Així, la resiliència en relació a la condició humana seria el recurs que desenvolupen unes persones, grups o comunitats per a tolerar i superar els efectes de l’adversitat. Això no significa que l’adversitat no els afecti, l’oblidin o no els deixi seqüeles, sinó que són capaços de fer-li front, vèncer-la i poder seguir vivint.

Amb seqüeles o sense, justament els germans de la següent història, els Hanauer, representen a la perfecció aquest concepte. Varen ser persones resilients: el règim nazi, com a la resta de jueus, els va despullar de recursos materials per a viure i també varen ser assetjats socialment, religiosa, política i cultural. Malgrat tot, varen saber fugir, establiren bones relacions a Eivissa, aixecaren un negoci pròsper el qual es varen veure forçats a malvendre per por, hagueren d’abjurar de la seva religió, després aixecaren un altre negoci i un altre…En definitiva, cada nou entrebanc els feia alçar-se i tornar a començar, en una època difícil, no només per a ells, atesa la seva condició de jueus i estrangers, sinó també per als eivissencs i eivissenques que acabaven de patir una guerra civil; en un lloc on les condicions no eren d’allò més pròsperes, i on, ben segur que també hi havia un bon grapat de resilients.

Tot i així, aquests germans i germanes, partint de no res, es varen mostrar com uns lluitadors i uns treballadors incansables, varen morir vells i, malgrat haver passat importants necessitats i suplicis, rics.

El que ve a continuació no només és la vida de set membres de la família Hanauer, sinó que ens mostra bocins de la història d’Eivissa difícils d’explicar per sí sols"

EAN: 9788487455513

Reseñas

No hay reseñas de clientes en este momento.

Escribe tu opinión

L’hotel dels jueus. Els germans Hanauer: de l’Alemanya nazi a Eivissa

L’hotel dels jueus. Els germans Hanauer: de l’Alemanya nazi a Eivissa

L'hotel dels jueus, de 164 páginas, está escrito en catalán por José Miquel L. Romero i Maria José Vidal Torres y editado en 2008 por el Institut d'Estudis Eivissencs. La obra recibió el Premi Nit de Sant Joan en 2007.